19-10-15

Cookie dough recept om zo op te eten...! (koekjesdeeg)


Hoe lekker! Wie deed dat vroeger nou niet, van het deeg snoepen als je een taart of koekjes ging bakken. Nou ik deed het in elk geval wel. Ik kon altijd net zo goed de hoeveelheid aan ingrediënten x2 doen, gezien de helft toch wel voor het de oven in ging verdwenen was... Nu is er een hele simpele én gezonde manier om ongestopt te snoepen van koekjesdeeg. Het lijkt een beetje gek dat dit deeg van kikkererwten gemaakt wordt, maar dat ben je zo vergeten na een hapje proberen :)

Zoals het uit de blender komt, zonder de chocolade stukjes
165 g kikkererwten
1,5 el pindakaas
0,5 tl vanille extract
1 el agavesiroop (of stevia druppels)
scheutje melk
snufje zout en kaneel
zoete cacao nibs/stukjes chocolade

Doe alles, behalve de cacao nibs in een blender, of pureer het tot het een egaal mengsel geworden is. Roer tot slot de stukjes chocolade door het mengsel en smullen maar!