01-02-16

Gebakken pompoenhavermout


Twee van mijn favorieten gecombineerd in een recept: havermout en pompoen! Het havermout heeft in dit recept echter niet de typische pompoensmaak. Gelukkig ook maar, want dat lijkt me dan weer net niet de juiste combinatie...
Door de koekruiden krijgt het de smaak van pompoentaart, lekker dus! In dit recept laat ik je zien hoe je een heerlijke gebakken pompoen havermout moet maken, maar je kunt het net zo goed en net zo lekker eten zonder het te bakken!
Het zoeten van dit recept doe je geheel naar eigen smaak. Als je bijvoorbeeld de havermout zelf in het geheel graag zoet eet, raad ik aan wat bruine suiker of extra honing erdoor te roeren.

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 125 g pompoen, in blokjes
- 35 g havermout
- 1/2 tl koekkruiden
- 1/2 tl vanille
- honing
- extra: pompoenpitten, banaan, cranberry's, walnoten, pecannoten


  • Verwarm de oven voor tot 220 graden.
  • Kook de pompoen zacht in circa 8 minuten en pureer of prak het tot een egale massa.
  • Meng de havermout met een flinke snuf zout en de koekkruiden, en kook het in 250 ml water of melk, gemengd met het vanille.
  • Als de havermout stevig is geworden meng je het met de pompoenpuree en eventueel een theelepeltje bruine suiker, en schenk je het in een ovenbestendig vormpje. Verdeel er honing en eventuele andere extra's over, en bak het voor 20 minuten in de oven.