22-04-16

Knapperige aardappelwafels met spinazie en feta

Het is misschien al even geleden, maar de wafel-tour is nog niet vervlogen. Mijn nieuwe missie was om een wafel op basis van aardappel, spinazie en feta te maken.
Uit ervaring weet ik (helaas) hoe het mis kan gaan met een wafel-idee dat perfect lijkt, maar qua verhoudingen niet juist is. Het was dus wel even wat gepruts en geknoei maar het is gelukt. Het belangrijkste bij deze wafels is dat het ijzer goed ingevet is, en de spinazie zoveel mogelijk uitgedrukt wordt van het vocht. Als er teveel vocht in het deeg zit zal het niet goed hechten bij het bakken en is de kans op breken groot.
Voor de rest kan er weinig mis gaan!

Ingrediënten voor 4 wafels:
- 2 aardappels
- 75 g feta
- 90 g spinazie (absoluut zonder enig vocht)
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 el bloem
- 1 el Parmezaan of geraspte kaas
- 1 ei

  • Kook de aardappelen in een pannetje met zout tot ze zacht zijn of in de magnetron door er wat gaatjes in te prikken en enkele minuten op de hoogste stand tot ze zacht zijn. (Als je de aardappels in de magnetron kookt kun je gemakkelijk als ze gaar zijn - mocht je het willen - de schil eraf trekken, die zit dan namelijk los.)
  • Prak de aardappels en roer de feta, de spinazie, de knoflookpoeder, de kaas en het zout erdoor. Zeef als het mengsel meer afgekoeld is de bloem erboven, voeg het ei toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel de deegbal in vieren alvorens je gaat bakken. Vet het wafelijzer goed in en bak de wafels op een niet al te hoge stand tot ze knapperig zijn.


*Lekker met deze dipsaus: 2 el ketchup, 1 el mayo en 1 tl sambal.