02-06-16

Spinazie peer soep


Tijd voor een vers soepje vol met vitaminen. Ik wilde graag licht ontbijten en koos voor de verandering eens voor een lichte kom soep. Stiekem heb ik overigens in de ochtend wel wat behoefte aan zoetigheid, dus besloot ik ook wat fruit te gebruiken. Het is absoluut geen overdreven zoete soep, maar heeft wel een zoete ondertoon. Spinazie en peer gaan erg goed samen, en dan met een beetje kaneel, munt en ergens op de achtergrond een vage kokossmaak, mmm...

Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote peer
- 1 sjalotje*
- 130 ml kokosmelk
- 160 g spinazie
- 240 ml groentebouillon
- 1 tl suiker
- 1/8-1/4 tl kaneel
- 1 el verse munt blaadjes, fijngehakt

  • Schil en snijd de peer in stukjes, bestrooi deze heel licht met kaneel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de stukjes peer en uisnippers voor enkele minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de kokosmelk, bouillon, suiker en spinazie toe en kook het nog enkele minuten met de deksel op de pan.
  • Haal de pan van het vuur, pureer de soep en roer de munt erdoorheen. Breng het op smaak met wat peper.


*Te vervangen door 1/4 ui. *Per persoon 211 calorieën en 20 koolhydraten.