15-07-16

Maiskolven met honing chili glaze uit de oven


Maiskolven mogen niet missen bij mijn ultieme barbecue sessie! Helaas is voor ultiem barbecueën toch wel echt een lekker weertje nodig als je het mij vraagt. Gelukkig is er geen zon nodig om net zulke lekkere maiskolven als die van de barbecue te maken! 
Deze maiskolven kochten we in Frankrijk, om op onze laatste dag onze restjes mee op te maken op de barbecue. Gezien we net wat eerder vertrokken dan geplanned is dat er niet van gekomen, en namen we ze mee naar Nederland. Omdat het weer er niet echt naar staat en ik totaal geen zin heb in het klaarmaken van de barbecue, maakte ik deze heerlijke maiskolven als lunch lekker in de oven klaar. 

Ingrediënten voor 2 kolven:
- 2 maiskolven
- 2 el goede boter
- grof zout
- 2 tl honing
- chili vlokken

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, verwijder de bladeren en draden van de kolven en maak ze schoon.
  • Wikkel beide maiskolven voor de helft in zilverfolie, zodat ze in een soort van bakje liggen, met de bovenkant open.
  • Snijd de boter in blokjes en verdeel deze over de kolven. Bedruppel ze met de honing en strooi het grove zout erover. Zet de kolven voor 20-30 minuten in de oven, tot ze mooi gaar en een krokant korstje gekregen hebben.
  • Strooi tot slot wat chili vlokken over de kolven en knabbelen maar!