26-11-16

Pompoentaart


Blijkbaar was het vandaag Internationale Taart-dag. Nou ja, dat heb ik me tenminste wijs laten maken. Hoe dan ook: ik bakte vandaag taart. En wel een pompoentaart, want t'is nog steeds the season! Deze taart is mega makkelijk te maken en ruikt naar herfst hemel als hij in de oven aan het bakken is. Try it yourself!

Bodem:
- 180 g bloem
- 30 g suiker
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 120 g boter, licht gesmolten
- 2 tl olie
Vulling:
- 425 g pompoenpuree
- 400 ml gecondenseerde melk
- 75 g roomkaas
- 3 eieren
- 1 1/2 tl kaneel
- 1 volle tl djahé
- 1/2 tl kruidnagel
- 3/4 tl zout
- 2 el bruine suiker
- 1 tl vanille

  • Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar, bedek een ingevette vorm en zet deze afgedekt met plastic folie in de koelkast voor 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en schenk deze in de vorm en bak de taart vervolgens in 50 minuten gaar.
  • Laat tenminste 15 minuten afkoelen alvorens de taart aan te snijden.