01-07-2017

De beste en meest krokante huisgemaakte frietjes!


Ben je een snackbar fanaat? Kies jij je gerecht bij een avondje uiteten het liefst zo uit, zodat je gegarandeerd frietjes kunt eten? Klik dan snel op het kruisje, want nadat je dit recept hebt geprobeerd zullen frietjes buiten de deur nooit meer hetzelfde smaken. Zonder twijfel zijn dit de lekkerste frietjes die je ooit zult proeven!

Deze frietjes zijn ontzettend smaakvol, maar belangrijker nog: ze zijn extreem krokant. Zelfs als ze al even liggen, warm je ze met gemak op door ze even opnieuw in de pan op te bakken of in de oven te verwarmen, en zijn ze zo weer net zo knapperig als toen ze voor het eerst vers uit de pan kwamen.

Dus, wees gewaarschuwd! Na deze frietjes wil je niet meer terug...

Ingrediënten voor 2 ruime porties:
- 300 g aardappels
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl gevriesdroogde ui-snippers
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 + 1/8 tl zout
- 1/8 tl peper
- 30 g bloem
- olijfolie

  • Was de aardappels in hun schil, snijd ze in dunne frieten en leg deze in een bak met koud water. 
  • Meng de kruiden goed door elkaar met de bloem in een bakje en voeg vervolgens kleine scheutjes water toe uit het bakje met aardappel, tot er een dik, maar vloeibaar beslag ontstaat.
  • Giet ongeveer zoveel olijfolie in de pan tot er een laagje van tenminste één centimeter in zit en verhit het op middel-hoog vuur. 
  • Giet de aardappels af, voeg ze bij het beslag en roer het goed door elkaar.
  • Leg één voor één de frietjes in de hete olie en zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Zorg dat de frietjes niet te dicht op elkaar liggen en bak ze dus in één tot drie batches. Draai de frietjes geregeld om. Ze zijn klaar als ze een mooi bruin korstje gekregen hebben. 
  • Schep de knapperige frietjes uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet of op een stuk keukenpapier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten