16-09-17

All time favorite komkommer salade


Komkommersalades zijn er in alle soorten en maten. De klassieker op basis van azijn, suiker, zout en peper, en eventueel een lepeltje yogurt is natuurlijk altijd oké, maar soms is wat anders ook wel eens welkom. De voorouder van deze komkommersalade zag enkele jaren geleden het licht, en inmiddels is onderstaand recept wat er vandaag de dag van terecht is gekomen.

Je eet deze salade als onderdeel van een (Aziatische) maaltijd met meerdere bijgerechten, als salade bij een vleesgerecht of gewoon lekker als lunch of iets dergelijks. Er zijn geen strikte regels voor gelukkig!

- 1/2 komkommer
- 2 lente uien
- handje koriander
- 6 amandelen
- 1 tl azijn
- 1 tl suiker
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 1/2 tl zout
- 1 tl chili olie

  • Snijd de komkommer in dunne reepjes, eventueel met behulp van een mandoline en zet opzij. 
  • Snijd de lente uien in ringen, hak de koriander grof en rooster eventueel de amandelen, waarna je ook deze grof hakt. 
  • Meng alle overige ingrediënten tot een dressing en meng dit vlug met de komkommer, lente ui en koriander. 
  • Bestrooi de salade met de amandel kruimels.