15-05-2018

Salade met zongedroogde tomaatjes, mandarijn en geroosterde walnoten


Alweer zo'n kleurrijke topper! Het heeft niks met dit gerecht te maken, maar wist je dat in Korea en Japan men echt rekening probeert te houden met het kleurrijk maken van gerechten? Denk bijvoorbeeld aan de Koreaanse bibimbap. Niet alleen worden er als het even kan zoveel mogelijk verschillende kleuren gebruikt, ook worden de ingrediënten in sommige gevallen (i.h.b. voor de bento lunch) speciale vormpjes gesneden om het gerecht op te fleuren.

Anyway! Terug naar deze niet-Koreaanse of Japanse heerlijkheid. Deze verrukkelijke salade maak ik elke week minstens één keer klaar en het blijft elke keer opnieuw genieten. Hij is ontstaan op een dag dat er weinig eten in huis was, maar ik toch echt wel zin had in een goede lunch. Ik greep wat restjes bij elkaar en flanste deze salade in elkaar en sindsdien is hij favoriet.

Deze salade is een prima lichte lunch, eventueel met een sneetje brood of wat gebakken aardappeltjes. Ook is hij heerlijk als complementaire salade bij het avondeten of de barbecue, maar ook als hoofdgerecht kan hij prima. Zorg dan wel dat het je er net wat meer van bereid en ook net wat meer aardappeltjes of brood bij geeft.

Ingrediënten:
- 1/4 krop / 250 g ijsbergsla
- 2 kleine mandarijntjes
- 2 el olie van de zongedroogde tomaatjes
- handje geroosterde walnoten
- zachte geitenkaas, optioneel
- 5 stuks / 50 g zongedroogde tomaatjes op olie
- zout en peper

  • Snijd de ijsbergsla in stukken, pel de mandarijntjes, snijd de tomaatjes in stukjes, hak de walnoten en verkruimel - indien je het gebruikt - de geitenkaas.
  • Meng alle gesneden ingrediënten door elkaar met de olie en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten