11-05-18

Komkommer taugé salade met ham, sesam en dressing

Taugé is een echt hate it or love it-ingrediënt. Ik zit bij uitstek in team love it. Deze salade is erg lekker naast een spicy gerecht of op een zonnige dag om een beetje af te koelen. Ook kan je het goed geven als een van meerdere verschillende (Aziatische) gerechtjes.

Ingrediënten:
- flinke hand taugé
- 1 komkommer
- 2 plakken ham
- 3 el azijn
- 2 el suiker
- 2 el sojasaus
- 1/2 tl sesamolie
- 1/4 - 1/2 tl sesamzaadjes

  • Blancheer de taugé voor 30 seconden in kokend water en laat zo goed mogelijk uitlekken.
  • Snijd de komkommer en ham in reepjes en meng met alle overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes maar met de taugé.
  • Zet de salade voor tenminste 15 minuten in de koelkast. Bestrooi voor serveren met de sesamzaadjes.