26-09-15

Romige fusilli met boontjes en chorizo


Gisteravond kwam vriendlief dan eindelijk weer terug na zijn (veel te lange) weg zijn. Gezien hij pas rond etenstijd terugkwam en we geen zin hadden in moeilijk doen kozen we voor het pasta-menu: een van de menu's die we deze week zouden eten. Wel kwam er een kleine aanpassing. Vriendlief had namelijk verse boontjes uit de tuin van zijn ouders meegekregen, en daar wilde we natuurlijk ook van genieten zo lang ze ook daadwerkelijk nog vers waren... Het draaide op dit receptje uit en het was echt héérlijk!

2 personen:
150 g kastanjechampignons
300 g boontjes
90 g chorizo
130 g fusilli
1 el kruidenroomkaas en 1 el zuivelspread bieslook (of 2 el van een)
kleine tl maizena

Dop indien nodig de boontjes en kook ze in een pannetje met water in ca. 8-10 gaar. Breng ook een pannetje met de fusilli en water erin aan de kook, en kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in een pan zonder boter of olie (!).
Haal vervolgens de steeltjes van de champignons, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de chorizo. Bak dit voor een aantal minuten terwijl je de maizena met een scheut koud water mengt in een bekertje. Gebruik niet te veel, je kan beter later nog water aan de pan toevoegen dan dat het te waterig wordt.Zet dit op zij en voeg eerst de roomkaas en zuivelspread toe aan de pan met chorizo en champignons.
Giet daarna ook het maizena-papje erbij en voeg eventueel nog wat water toe. Kruid de saus met zwarte peper en serveer het met de fusilli.

Eet zeer smakelijk :)