28-08-15

Bonenchili met prei en kip


Met enige regelmaat staat er wel een chili bij ons thuis op tafel. Eigenlijk eten we het nooit op dezelfde manier. We vinden het allebei leuk om als we een chili eten gewoon de supermarkt in te duiken/de markt te onderzoeken en te pakken waar we zin in hebben voor in de chili. Over het algemeen doen we er altijd wel een paprika en gehakt door. De chili die ik gister maakte wijkte een klein beetje af van onze gemiddelde chilipan, maar het was er-rug lekker.

2-3 personen:
160 g kipfilet
1 kleine  prei
300 g zwarte bonen
1 blik a 400 g gepelde tomaat
175 g maïs
50 g taugé
140 g notenrijst (of natuurlijk een andere die je voorkeur heeft, maar notenrijst is heerlijk erbij)
snuf chili kruiden
1 tl komijnzaad
scheut (zoete) chilisaus

Verhit wat olie in een hoge braadpan en snijd de kipfilet in stukken. Als de olie heet is voeg je de kip toe, kruid je het met zout en peper en bak je de kip kort op hoog vuur. Na een minuut zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan.
Snijd nu de prei en voeg deze dan toe aan de kip samen met het blik gepelde tomaten en de chilisaus. Druk de tomaten fijn met de spatel die je gebruikt, doe de deksel terug op de pan en laat de kip een tiental minuten door garen. 
Kook de rijst zoals de verpakking het aangeeft.
Voeg de bonen, maïs en chili kruiden toe en proef of er eventueel nog extra zout, peper of chili nodig is. Haal de pan van het vuur en roer de taugé erdoor. 
Giet de rijst af en serveren maar!

Smullen gegarandeerd!