27-08-15

Mie met gewokte groenten en vlees in zwarte bonensaus


Ik ben dol op mie! Vandaag had ik er al de hele dag trek in... Deze stille honger naar mie resulteerde in dit heerlijke wok gerecht.

2 personen:
120 g mie
180 g rib-runderlappen (of runderreepjes)
1 rode ui
100 g peultjes
100 g taugé
1 kleine broccoli
2 el zwarte bonensaus (toko)


Snijd het vlees in reepjes, verhit wat olie in een wokpan en bak het vlees. Zet ook de mie op het vuur met wat zout en kook het zoals de verpakking het aangeeft.
Was vervolgens goed de peultjes en de broccoli en haal de buitenkant van de ui eraf. Begin dan met het snipperen van de ui.
Als het vlees gaar is haal je dit uit de pan en zet je het even opzij. Doe dan indien nodig opnieuw wat olie in de wok en fruit de ui.
Halveer de peultjes en snijd de broccoli tot je kleine roosjes overhoudt. Voeg deze samen met 2 el zwarte bonensaus in de pan, en voeg een scheut water toe.
Als de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur en schep je eerst de taugé erdoor en ten slotte de afgegoten mie. 
Dien het op en zet voor de liefhebber sambal, ketjap of zoete chilisaus op tafel.

Eet smakelijk!