Sajoer boontjes kun je zo eenvoudig klaarmaken als je wil, ze blijven altijd lekker. Ik maakte deze boontjes echter op een wat meer uitgebreide manier traditioneel klaar, gezien ik toch al de halve dag in de keuken was om een heerlijke Indische rendang te maken. Voor de liefhebber zal ik in de toekomst eens een vlugge versie posten, dat is misschien toch wat aantrekkelijker voor de moderne en drukke gemiddelde Nederlander!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g sperziebonen
- 2 medium / 4 kleine sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm laos
- 1 tl ketoembar
- 1 cm gember
- 1 el arachideolie
- 2 limoenbladeren
- 1 el sambal
- 1-2 tl palmsuiker, gulu djawa
- 200 ml kokosmelk
- 150 ml water + zout of kippenbouillon
Maal de sjalotten, knoflook, laos, gember en ketoembar fijn tot een gladde boemboe en fruit deze aan in de olie.
Voeg na een minuut de sambal en de palmsuiker toe en roer het samen. Voeg nu de melk, water, limoenbladeren en tot slot de boontjes toe. Laat de boontjes rustig in de saus gaarkoken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten