26-09-2016

Babi ketjap


Hoewel babi pangang vrijwel niemand onbekend is, zijn er minder mensen op de hoogte van het lekkere babi ketjap. Zonde, zonde zonde... De namen mogen dan wel op elkaar lijken, maar qua smaak verschillen ze wel degelijk van elkaar. Babi pangang is misschien net wat toegankelijker, en ook zoeter. Babi ketjap heeft een wat diepere en kruidigere smaak, en is minstens zo lekker.
De laatste tijd eet ik erg veel Chinees, waaronder van 'de Chinees zelf'. Zo ook afgelopen week nog babi ketjap. Gezien babi pangang inmiddels meermaals bij ons op tafel staat uit eigen keuken, naar eigen recept, besloot ik dat datzelfde best voor babi ketjap mocht gaan gelden.
*Voor het recept van de heerlijke Indische eieren in pittige tomatensaus op de foto, nog even geduld, het recept volgt...

Bijgerecht voor 2-3 personen:
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 350 g varkenslapjes
- 1 el gember, vers
- 60 ml ketjap
- 2 tl citroensap
- 1 tl (rijst-)azijn
- 1 el palmsuiker
- 1 tl sambal
- 1 tl ketoembar
- 1/2 tl laos
- 1/2 tl sereh
- 1 tl maizena + 1 tl water


  • Snijd het vlees in stukken, wrijf het in met wat zout en maak een boemboe van de ui, knoflook, gember, sambal, suiker en ketoembar.
  • Bak de boemboe 1 minuut in hete olie aan en voeg vervolgens het vlees toe.
  • Voeg als het vlees rondom gaar is (enkele minuten) de ketjap toe, doe een deksel op de pan en laat het vlees in 15 minuten verder garen en de smaken lekker intrekken.
  • Voeg tot slot de citroensap toe samen met de maizena oplossing. Laat het nog 2 minuten goed doorwarmen en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten