27-10-2017

Vis in tomatensaus noedels met gebakken ei


Het is weer zover. Partner Elf is richting China voor werk de komende dagen. Stiekem ben ik telkens weer een beetje jaloers dat hij zo nu en dan voor werk op en neer 'moet' naar China. Sinds ik deze zomer geweest ben, ben ik alleen nog maar meer gek op het land geworden.

Één van de vele redenen om van China te houden is alleen al het eten. Nu heb ik de vorige keer dat Partner Elf vertrok besloten dat ik in elk geval niet meer (lees: beperkt) jaloers zou zijn op het feit dat hij tijdens zijn trip heerlijk echt Chinees voedsel gaat eten, ik zorg gewoon dat mijn 1-persoonsdiner'tjes net zo fabulous zijn! En, als het even kan, ook Chinees of tenminste Aziatisch.

Één van mijn favoriete snelle noedel-gerechten is het gerecht dat ik vandaag met jullie deel. Ik houd van koken, en hoewel het (normaal gesproken) een ontspannende werking heeft, heb ik er helaas niet altijd de ruimte voor. Deze heerlijke noedels met vis in tomatensaus en een gebakken ei zijn dan echt een fantastische uitkomst. Binnen 10 minuten staat deze stomende bowl full of goodness op tafel.

Als kind at ik eens in de zoveel tijd sardientjes in tomatensaus op brood. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar dat was altijd een waar feestje. Ieder huishouden heeft wel van dat soort eigen eetgewoontes, die anderen maar vreemd vinden denk ik.

Nu ik inmiddels een volwassen Elf ben en al jaren mijn eigen boodschappen doe, heb ik nog steeds altijd zo'n blikje in de kast staan. Toen ik jaren geleden de kast open trok tijdens een hunkering naar noedels - op zoek naar wat ik kon fabriceren met wat er in huis was -, viel mijn oog op zo'n magisch blikje. Eitje erbij en een nieuwe favoriet was geboren.

Het soort vis kun je bepalen naar smaak; zowel sardientjes, haring, als ook makreel past prima. Het fijne is, is dat alle drie de soorten vis heel goed samen gaan met lente ui en een gebakken ei. Kies ook vooral je eigen favoriete noedel-soort voor dit gerecht.

Om je stokjes bij af te likken!

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 200 g vis in tomatensaus, blik 
- 1 lente ui
- 1 ei
- 80 g noedels

  • Snijd de lente ui in ringetjes en houd het groene en het witte deel apart.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de inhoud van het blik toe samen met het witte deel van de lente ui. Maak de vis kapot met de spatel en warm het geheel goed door.
  • Maak als de vis goed heet is een kuiltje in het midden, en breek hierin het ei. Strooi er wat zout over en doe de deksel op de pan.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe in een kom.
  • Schep als het ei volledig gestold is - ca. 5 min - de pan inhoud voorzichtig over de noedels. Strooi de groene lente ui-ringetjes erover en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten