27-11-15

Tonijnpasta met rode pestosaus en courgette


Zo, het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst een recept gedeeld heb: drukke tijden... Deze is echter meer dan het delen waard, en ik ben blij dat ik op tijd een foto heb gemaakt!

2 Personen:
130 tonijn uit blik (uitlek gewicht)
0,5 ui
100 g zuivelspread
1,5 el rode pesto
1 kleine courgette
140 g penne of andere pasta
(verse) platte peterselie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snipper de ui, snijd de courgette in stukjes. Verhit wat bakvet in een pan en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg vervolgens de courgette toe en bak het samen nog zo'n 5 minuten op een middelhoog vuurtje. Roer dan de zuivelspread en pesto erdoor, en tot slot de uitgelekte tonijn en draai het vuur laag.
Als de saus wat plakkerig of droog is, voeg je wat kookvocht van de pasta toe. Breng het hierna op smaak met zout en peper.
Snijd de peterselie fijn en verdeel deze over de pasta met saus op de borden.

Eet smakelijk!