
2 Maaltijdporties
150 g spliterwten
1 grote aardappel á 180 g
0,5 kleine knolselderij á 180 g
1 wortel á 80 g
125 g spekblokjes
1 prei
1 kleine rookworst
Bak de spekjes even kort, maar goed aan in een koekenpan.
Spoel ondertussen de spliterwten schoon van stof en zand, en breng het aan de kook in ca. 800 ml water in een ruime soeppan. Voeg als dit kookt de aangebakken spekjes toe.
Schil terwijl het vlees en de erwten koken de aardappel en de knolselderij en snijd beide vervolgens in blokjes. Snijd de prei in halve ringen, de wortel in plakjes en de plakjes in vieren, en was alle gesneden groenten goed schoon.
Voeg de groenten toe aan de pan en laat het geheel zachtjes met de deksel op de pan doorkoken, tot de erwten stukgekookt zijn (1,5 - 3 uur).
Draai als de erwten gaar zijn het vuur uit, proef, en breng de soep op smaak met zout en peper. Doe als de soep op smaak gebracht is de deksel op de pan en laat het staan tot de volgende dag.
Bereid pas voor de soep opgediend wordt de rookworst en voeg deze bij de soep.
Extra lekker met een ambachtelijk brood of roggebrood met kaas of spek (als het nog past ;))
Eet verrukkelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten