23-12-15

Pittige chili met oosters tintje


Het was alweer een tijdje terug dat we chili aten, en ik had zin in chili met gehakt. Het vorige chili recept dat ik poste lijkt een beetje op deze, maar is toch heel verschillend door een aantal kleine, maar belangrijke verschillen. De ketjap zorgt voor een heel eigen smaak en gehakt is natuurlijk niet met kip te vergelijken.
Gezien ik chili gewend ben zonder aardappels, rijst of zelfs pasta te eten, maar vriendlief het met rijst gewend is, kookte ik het voor hem er apart bij. Onderstaande hoeveelheid was zo ruim (grote eters ;)) voldoende voor ons tweeën.

2 Personen zonder rijst, 3 personen met rijst
1 kleine prei
300 g bruine bonen
150 g maïs
50-75 g taugé
1 blik a 400 g tomatenblokjes
225 g gehakt
1 teentje knoflook
scheut ketjap manis
1 tl komijn
chili vlokken
evt. 225 g rijst (3 personen)

Kook indien gewenst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olie in een ruime wok en bak hierin het gehakt rul met een teentje fijngesneden knoflook.
Snijd terwijl het gehakt bakt de prei in halve ringen en spoel het goed schoon. Breng eerst het gehakt op smaak met de komijn, zout en peper en voeg dan de prei en de tomatenblokjes toe.
Voeg na 4 minuten de bonen en het mais toe en roer het geheel door.
Voeg nu de chili kruiden en een kleine scheut ketjap toe en proef of er eventueel aanvullend nog andere kruiden nodig zijn.
Was tot slot de taugé en voeg deze toe aan de pan en roer het geheel goed door. Haal de pan 2 minuten na het toevoegen van de taugé van het vuur en dien op.

That's all, enjoy!