07-12-15

Gevulde pannenkoeken met spinazie, ham en tomatensaus uit de oven

Dit recept heb ik zonder grappen al tijden geleden getypt, en sinds die tijd alweer meerdere malen gegeten. Geloof het of niet, maar de enige reden dat ik het niet eerder gepost heb, is simpelweg omdat we altijd al direct als het de oven uitkomt aangevallen hebben. Nog geen een keer hebben we het op kunnen brengen om even te wachten en een foto'tje te schieten. Nu heb ik dan toch eindelijk een halve seconde weten te wachten. Het resultaat is niet oogverblindend, maar laat mijn verhaal maar overtuigend genoeg zijn!

2 Personen:
4 pannenkoeken (kant-en-klaar is lekker snel)
125 g pastasaus
70 g geraspte kaas
125 g zuivelspread
300 g spinazie
125 g hamblokjes
eventueel een handje olijven, noten of pinda's

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit wat olie in de pan en voeg de spinazie toe. Voeg na 2 minuten de zuivelspread en eventueel gesneden olijfjes, noten of pinda's toe en draai het vuur zacht. Roer het geheel goed door en zet het vuur uit.
Roer in een kommetje de pastasaus en geraspte kaas door elkaar, maar houd ongeveer 2 eetlepels kaas apart.
Schep de 2 overgebleven eetlepels geraspte kaas door het spinaziemengsel. Verdeel het mengsel over de vier pannenkoeken, rol ze op en leg ze in de ovenschaal. Zet de pannenkoeken eventueel vast met sateprikkertjes.
Schep de tomatensaus erover en verdeel de rest van de geraspte kaas over de pannenkoeken.
Zet dan de schaal voor ca. 15-20 minuten in het midden van de oven.

Eet lekker!

* Wissel de hamblokjes eens af met gehakt of spinazie, ook erg lekker!
* Alle gevulde pannenkoek-recepten zijn te vinden onder de tag 'gevulde pannenkoeken', in het trefwoorden menu aan de rechterkant