01-03-2017

Chinese Dan Dan Noedels 2, 擔擔麵

 Afgelopen december schreef ik voor het eerst over dandan noedels en wat het nou precies is. Ik postte toen een eerste recept van dandan noedels. Zoals ik toen al uitlegde, zijn er veel verschillende varianten van dandan noedels. Het is niet altijd duidelijk te onderscheiden wat nou kenmerkend is voor dandan, iedereen doet het op zijn eigen manier en ook per regio zijn er eigen kenmerken van het gerecht.

Vandaag deel ik weer een heel ander soort dandan noedel-recept. Deze keer bevat het een soep-achtige basis, in plaats van alleen een stevige saus van gehakt. Beide hebben hun eigen charme en staan hier geregeld op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 170 g witte noedels
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g yacai
- 2 el pinda's, grof gehakt
- 2 lente uien, in ringetjes
- 1 rood pepertje, in ringetjes
Gehakt + marinade
- 120 g gehakt
- 2 tl sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 tl sesamolie
- 1 tl Shaoxing wijn
Overig
- 2 el sesampasta
- 36 g pinda + 3 el olie = 4 el pindasaus, gebruik er 2
- 1 el sojasaus
- 1 tl donkere sojasaus
- 1/2 tl suiker
- 1 el Chinkiang azijn
- 1 tl chili olie
- 1 tl doubanjiang
- 1 el knoflook


  • Marineer het gehakt met de aangegeven ingrediënten en zet opzij en meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet opzij.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de yacai en 2/3 van het pepertje enkele minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak tot dit goed knapperig wordt.
  • Kook de noedels gaar, spoel ze kort onder koud water om en maak de bouillon met kokend water.
  • Verdeel in de volgende volgorde over 2 kommen: de saus, de bouillon, de noedels, het gehakt, het overgeblevene van het rode pepertje, lente ui en tot slot de pinda's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten