24-04-17

Japans gestoofde aardappeltjes in zoete saus


Ingrediënten voor 2 kleine porties/bijgerecht voor 2 personen:
- 250 g kleine aardappels
- 1 1/2 el mirin
- 1 1/2 el sake
- 1 1/2 el donkere sojasaus
- 1 1/2 tl suiker
- 70 ml water

  • Was de aardappeltjes. Laat sommigen heel, halveer andere voor wat afwisseling.
  • Meng alle ingrediënten samen in een pan en breng aan de kook. Draai zodra het kookt het vuur laag en dek af met een deksel voor 13 minuten.
  • Neem na 13 minuten de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger om de saus mooi in te laten dikken tot een stevige saus.
  • Serveer de aardappeltjes overgoten met de saus en garneer ze eventueel met wat zwarte peper en gehakte lente uitjes.


Deze aardappeltjes blijven tot 3 dagen goed in de koelkast.