29-04-2017

Stoof van gehakt, taugé, peultjes en glasnoedels


Dat een lekkere stoof niet perse met stoofvlees gemaakt hoeft te worden bewijst dit super smaakvolle stoofgerecht. Hoewel vlees zelfs niet eens centraal staat in deze stoof, zal dat niet opvallen. Door slim gebruik te maken van andere ingrediënten zal zelfs de vleesliefhebber niks te kort komen.

Het gerecht is precies genoeg voor 2-3 personen voor een simpele lunch of zelfs tussendoortje. Mocht je het echt als avondeten willen gebruiken is het aan te raden er een of twee gerechten naast te serveren, meer noedels te gebruiken of grotere porties te rekenen.

Ingrediënten voor 2-3 porties:
- 30 g glasnoedels/vermicelli
- 200 g taugé
- 100 g gehakt
- 3 grote champignons of shiitake
- 8 peultjes
- 10 g gember
- 2 lente uien
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el sake
- 1/2 tl suiker
- 1 el maizena/aardappelzetmeel + 1 el water


  • Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij wanneer klaar.
  • Snijd de bonen in schuine stukken van ca. 1 1/2 cm., de paddenstoelen in plakjes, hak de lente ui en de gember fijn en was de taugé (laten uitlekken).
  • Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de gember en de lente ui aan voor 30 seconden en voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg als het gehakt goed geruld is de paddenstoelen, peultjes en de taugé toe en voeg zodra de taugé zichtbaar begint te slinken (ca. 2 minuutjes) 250 ml warm water toe en breng aan de kook.
  • Voeg na 2 minuten de sojasaus, sake, mirin en suiker toe en breng op smaak met zout.
  • Voeg na 1 minuut de noedels en de slurry toe, roer goed door, laat enkele minuten indikken, haal van het vuur en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten