16-10-2016

Varkensvlees in zwarte bonensaus


Aan de echte traditionele Chinese klassiekers valt niet te toppen. Toch wordt er in het Oosten natuurlijk ook wel eens wat anders gekookt dan de typische gerechten van het land zelf. Wij eten in Nederland ook niet alleen maar stamppot, maar maken ook wel eens wat anders, met dezelfde ingrediënten die doorgaans voor typisch Nederlandse gerechten gebruikt worden. Zo kun je met de veel voorkomende ingrediënten uit de Chinese keuken, ook best zelf wat lekkers in elkaar flansen.
Zo ook dit heerlijke wok-gerecht. Hoewel het niet een klassieker is, is het net zo lekker en net zo meer dan welkom op mijn bordje, als een klassieker. Door de gember, zwarte bonensaus en de oestersaus heeft het toch die lekkere Oosterse smaken. Vooral op zo'n koude dag als deze is het echt een hartverwarmend recept.
*Zwarte bonensaus is bij elke toko te verkrijgen. Zoek tussen de glazen potjes, naar black bean sauce van het merk Lee Kum Kee.

Ingrediënten voor 2-3 personen
- 270 g varkensvlees
- 1/2 tl djahe
- 2 tl maizena
- 1/4 tl zout
- 1 tl water
- 1/4 tl citroensap

- 2 el zwarte bonenpasta
- 1 el water
- 1 el citroensap
- 1 el oestersaus
- 1 tl suiker
- snuf zwarte peper
- 1 knoflookteen, geperst

- handje taugé
- 2 lente-uitjes
- 1 rode paprika

  • Meng de eerste 6 ingrediënten goed door elkaar en laat het vlees even marineren.
  • Meng in een kommetje de volgende 7 ingrediënten, was de groenten en snijd de lente-uien in ringetjes en de paprika in blokjes.
  • Verhit wat olie in een wok, schroei hierin het vlees dicht en verplaats het direct naar een bord.
  • Bak in het overgebleven vet de paprikablokjes voor 2 minuten op hoog vuur, en voeg dan de saus en het vlees toe aan de pan.
  • Bak het vlees nu helemaal gaar, roer de taugé erbij en warm het dan nog 1-2 minuten door.
  • Serveer het vlees en de saus samen met rijst en garneer het met de lente-uien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten