08-10-2016

Eenpans hotdog pasta met mosterd roomsaus


Alweer een eenpans pasta, maar naast het feit dat het wéér een eenpans pasta is, is er eigenlijk geen andere gelijkenis. Deze pasta is een heerlijke afwisseling op de pasta's die wat vaker voorkomen. Als je dol bent op een broodje hotdog, dan zal dit je zeker bevallen. What else is there to say? Laten we beginnen!

Ingrediënten voor 3 personen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 6 hotdogs, in plakjes
- 4-5 tomaten, in blokjes
- 2 el mosterd
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 225 g pasta
- 700 ml melk
- 3 lente-uitjes, in ringetjes

  • Zorg dat alles voorhand gesneden is, zoals hierboven aangegeven.
  • Verhit een scheut olie in een pan, en fruit hierin de knoflook en de uisnippers tot ze glazig zien. Voeg vervolgens de tomaat en het vlees toe, breng het op smaak met het suiker, de zout en wat peper, en bak het voor 2 minuten.
  • Voeg de pasta, melk en mosterd toe, roer het goed door en dek de pan voor tenminste 10 minuten af met de deksel. 
  • Check na 10 minuten hoeveel vocht er nog in de pan zit. Als de saus nog te dun is laat de pan dan nog enkele minuten zonder deksel op het vuur staan. Anders nog 5 minuten met de deksel op de pan verder koken, tot de pasta lekker zacht geworden is. 
  • Roer tot slot de lente-uitjes door de pasta en dien op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten