21-06-16

Eenpans pasta met geroosterde paprika en spekjes


Deze pasta zat al een behoorlijke tijd in mijn hoofd en vandaag is het eindelijk van een idee naar een voortreffelijk avondmaal omgezet. Heerlijk en allemaal bereid in maar één pan, dus ook nog eens super makkelijk! Daarbij is het ook een leuke bijkomstigheid dat er een minimale afwas rest na het lekkere eten.
De komende weken ga ik proberen meer ideeën voor eenpans gerechten om te zetten in wat lekkers, dus houdt de blog in de gaten!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 ml tuinkruiden bouillon
- 150 g lint pasta
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 125 g spekjes
- 150 g geroosterde paprika's, uit blik
- 150 g gepelde tomaten blik
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chili vlokken
-  klein handje verse / 1 tl droge basilicum
- paar plukjes verse / 1/2 tl droge peterselie
- 2 el geraspte kaas

  • Bak in een ruime pan met antiaanbaklaag de spekjes zonder extra bakvet. Verwijder ze uit de pan als ze mooi uitgebakken zijn en zet ze opzij. Bak in het overgebleven vet de ui-snippers en het knoflook zacht in 3 minuten.
  • Snijd de geroosterde paprika in repen, voeg dit toe aan de pan en blus het geheel vervolgens af met de bouillon. Voeg ook de tomatenblokjes, basilicum, chili vlokken, wat peper uit de pepermolen en de pasta toe. Breek zo nodig de pasta zodat het in de pan past.
  • Zet het vuur hoog en doe de deksel op de pan. Roer zodra het gaat koken goed door de pan, zet het vuur wat lager en doe de deksel terug op de pan. Laat het zachtjes gaar koken in circa 12 minuten, en haal enkele keren kort de deksel van de pan om het door te roeren.
  • Haal als de pasta gaar is de pan van het vuur, voeg de spekjes toe en roer er wat geraspte kaas door tot er een mooie saus ontstaat.