17-06-16

Herfstige maaltijdsalade met zoete aardappel, cranberry's, walnoten en brie


De titel roept wellicht enigszins wat verbazing op, gezien het midden zomer is. Maar laten we wel wezen, het weer van de afgelopen week en dat wat nog komen gaat heeft werkelijk álle kenmerken van een strenge herfst. Niks mis dus met zo'n herfstige maaltijdsalade als deze! En als ik dan nóg eerlijker mag zijn, vind ik dat een salade zo lekker als deze helemaal niet seizoensgebonden zou mogen zijn. Dit zou ik prima ieder seizoen zonder moeite weg kunnen werken!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zoete aardappels (230 g)
- 4 kleine aardappeltjes (230 g)
- 1 kleine rode ui
- 1 grote wortel
- 50 g cranberry's
- 50 g walnoten
- 60 g brie
- veldsla

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en was de wortel en de aardappels.
  • Snijd de zoete aardappels in tweeën en vervolgens in plakken, de gewone aardappels in partjes en de ui in ringen. Meng alle vier goed door elkaar in een bakblik met een scheut olijfolie en zout en zet het voor circa 30 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen de walnoten tot ze wat donkerder kleuren, zodat ze een diepere smaak krijgen, en snijd de brie in plakjes.
  • Haal na 45 minuten het blik uit de oven, laat 5 minuten staan en hussel het vervolgens door elkaar met de sla en de cranberries. Verdeel de walnoten en brie erover en eet smakelijk!