03-06-16

Ovenschotel van gebakken eieren in tomatensaus en gehakt

Serveer dit gerecht met witte rijst of aardappelpuree

Ingredienten voor 2 personen:
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteen
- 275 g gehakt
- 1/4 tl komijn
- 1 tl paprika
- 1/4 tl koriander
- 1/8 kaneel
- 200 ml tomatenblokjes
- 2 eieren
- optioneel: 1 pepertje

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de paprika in zeer dunne repen, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak de paprika, ui en knoflook tot ze zacht zijn. 
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en breng het op smaak met de kruiden, zout en peper.
  • Voeg wanneer het gehakt gaar is de tomatenblokjes toe en warm dit even kort op.
  • Schep dan het geheel over in de ovenschaal en maak twee kuiltjes. Breek hierboven de eieren en zet de schaal voor 10-15 minuten in de oven, tot de eieren helemaal gaar zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en strooi wat extra zout en peper over de eieren, en eventueel verse peterselie over het geheel.