01-06-2016

Chocolate chip cookies van kokosmeelNog maar een gezond (tussen haakjes) koek recept. Deze keer weer met kokosmeel, die topper voor de diabeet vanwege de lage waarde aan koolhydraten.
Ook heb ik dit keer gebruik gemaakt van honing en geen gewone suiker. Niet omdat ik gewone suiker zo afkeur. Zoals ik al eerder verteld heb geloof ik niet zo in de op veel blogs verkondigde "heilige suikervervangers". Suiker blijft nou eenmaal suiker. Het grootste verschil tussen gewone suiker en de vervangers is dat er in de suikervervangers vaak nog extra voedingsstoffen zitten. Ik koos vooral voor honing in dit recept omdat het een echte toevoeging is qua smaak.
De structuur is niet helemaal hetzelfde als die van een chocolate chip cookie die gemaakt is van gewoon bloem, maar dat is ook niet zo gek gezien kokosmeel heel andere eigenschappen heeft dan bloem. Deze koeken zijn van binnen wat meer cake-achtig, maar wel net zo lekker!


Ingrediënten voor 8 grote koeken:
- 42 g kokosmeel
- 60 g chocolate chips
- 2 eieren
- 54 g kokosolie, niet gesmolten
- 85 g honing
- 1 tl vanille
- 1/4 + 1/8 tl zout
- 1/4 tl baking soda

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Mix de vochtige ingrediënten goed door elkaar en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, met als laatst de chocolade stukjes. (*Als het mengsel na één minuut nog erg vloeibaar is voeg je kleine beetjes extra kokosmeel toe tot het meer gebonden is.)
  • Verdeel het deeg in 8 balletjes en druk deze in koekformaat op het bakpapier.  Bak de koeken in 13-15 minuten tot de randjes goudkleurig zijn.
  • Laat de koeken tenminste 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze verplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten