31-05-2016

Strawberry cheesecake muffins


Wat is er nou lekkerder dan cheesecake en muffins? De  twee in combinatie natuurlijk!
De vorige cheesecake muffins die ik maakte vielen ZO in de smaak, dat ik vastberaden was meer met dit muffin idee aan de slag te gaan en meer te spelen met nieuwe ideeën. Al snel was het idee voor deze yummie muffins geboren, en ja hoor, ook deze mogen er wezen!
Gelukkig gaat het niet bij deze blijven, en is een nieuwe cheesecake chocolade muffin alweer in ontwikkeling. Daar wordt nog aan gewerkt, to be continued...

Ingrediënten voor 12 muffins:
- 225 g roomkaas
- 50 g suiker
- 1 ei
- 1/2 tl vanille
- 75 g gedroogde aardbeien (of circa 130 ml vers, in stukjes)
----------------------------
- 175 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 g suiker
- 100 ml melk
- 3/4 tl vanille
- 1 ei
- 1/4 tl zout

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinplaat voor 12 muffins in.
  • Klop de roomkaas goed romig, voeg het vanille, ei en suiker toe en roer het tot een smeuïg mengsel. Roer tot slot de klein gesneden aardbei stukjes erdoor.
  • Roer voor het cake beslag de zonnebloemolie goed met de suiker en het ei door elkaar. Roer dan ook de melk en het vanille erbij.
  • Zeef in een andere kom alle droge ingrediënten en roer het goed door. Zeef dit vervolgens opnieuw boven de kom met natte ingrediënten en roer het tot een egaal beslag.
  • Verdeel het cakebeslag over de muffinvormpjes (ze zouden ongeveer voor 1/4 gevuld moeten zijn). Schep dan het cheesecake-mengsel in elk vormpje.
  • Bak de muffins in circa 25 minuten gaar, haal de plaat uit de oven en laat het 30 minuten rusten voor je ze - voorzichtig en met wat geduld - eruit haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten