10-05-16

Pasta met kip en honing-mosterdsaus


Oef wat is het weer warm... Het is haast niet te geloven dat ik twee weken geleden nog met handschoenen aan de fiets opstapte, en vandaag met sandalen. Heerlijk weer voor pasta dus, en dat komt goed uit, want deze pasta zat al geruime tijd in mijn hoofd.
Het is een heel gemakkelijke pasta die zo op tafel staat en werkelijk heerlijk smaakt, als je van de combinatie honing-mosterd houdt ten minste! Voor ons is het een blijvertje in elk geval.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g kipfilet
- 200 g champignons
- 1 kleine ui
- 150 g pasta
- 1 teen knoflook
- 125 ml kookroom
- 1 el + 1 tl grove mosterd
- 2 el honing

  • Snijd de kip in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en was en snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de kip rondom bruin en voeg vervolgens de champignons, uisnippers en knoflook toe aan de pan, en bak dit voor 6 minuten op een matig vuurtje mee.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Voeg na de 6 minuten de kookroom, mosterd en de honing toe, en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Eventueel serveren met wat verse peterselie.