20-05-16

Spaghetti alla Puttanesca met tonijnTijd voor een beetje Italië in de keuken. Deze pasta is zeer smaakvol door de ansjovis, olijven  en kappertjes. Het is altijd een enorme uitdaging als ik spaghetti wil eten: mijn vriend heeft een hekel aan de slierten. Met trots kan ik echter melden dat hij dit de lekkerste spaghetti maaltijd vond die hij tot nu toe gegeten heeft! Het proeft ook echt een beetje naar vakantie in Italië, of is dat gewoon mijn onderbewuste die daar hevig naar verlangt...?

Ingrediënten voor 2 personen:
- 175 g pasta
- 20 g ansjovis
- 100 g tonijn, blik
- 1 el kappertjes
- 1 knoflookteen
- 2 el tomatenpuree
- 400 tomatenblokjes
- 1 1/2 el verse oregano of 1/2 el gedroogd
- 50 g olijven, ontpit en evt. gehalveerd
- 1 chili of 1/2 tl chili vlokken
- klein handje verse peterselie + extra


  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (lees verder voor je begint).
  • Snijd de knoflook fijn en snijd de ansjovis in stukjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit beide aan voor enkele minuten. 
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, met uitzondering van de peterselie en tonijn.
  • Giet de spaghetti circa 1 minuut voor de aangegeven kooktijd af en vang het vocht op. Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pan en giet een aantal scheutjes - zoveel als nodig - kookvocht toe aan de pan en laat de spaghetti nog 2-3 minuten doorkoken in de saus.
  • Roer tot slot de tonijn en het handje peterselie door de spaghetti, haal het van het vuur en dien de Puttanesca op met kaas en peterselie op tafel, om zelf toe te voegen.