21-05-16

Gnocchi met gehakt en olijven in wijn-kaassaus

Ik schreef eerder al over de reden waarom ik wat minder actief ben wat betreft het delen voor diner-recepten. Een van de recepten waar ik druk mee bezig ben bevat witte wijn, en dat hebben we nu dus telkens op voorraad. Vorige week stond er gnocchi op ons menu, en gezien we een twee-persoons-huishouden (met twee kattenkinderen niet te vergeten) hebben bleef er een half pakket in de vriezer voor een andere keer. Het idee voor dit recept was al snel geboren. Ik dacht aan gnocchi, wijn, en al snel volgden de overige ingrediënten, en een heerlijk avondmaal werd een feit.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g gnocchi
- 125 g kookroom
- 100 g groene olijven
- 275 g gehakt
- 1 kleine ui
- 2-3 el geraspte kaas
- 150 ml witte wijn
- ca. 1/8 tl nootmuskaat

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Laat de geraspte kaas smelten in een pannetje met de wijn en de kookroom op een laag vuurtje terwijl je de rest gaat bereiden.
  • Snipper de ui en fruit deze in een ruime koekenpan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en breng het op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper.
  • Kook ondertussen de gnocchi in 2 minuten beetgaar, giet het af en bak het 5 minuten mee met het gehakt.
  • Haal dan de pan van het vuur en roer er voorzichtig de olijven door. Schep alles over in de ovenschaal en schenk de kaas-wijn-roomsaus over. Zet de schaal voor circa 15 minuten in de oven.