25-05-16

Krokante oven-gefrituurde kippenvleugels


Als ik me ergens scheel aan kan eten dan zijn het wel drumsticks, kippenpoten of kippenvleugels. Het is voor mij dan ook niet moeilijk om een snack voor bij de patat te kiezen als het er op aan komt. En als er gebarbecued wordt hoef ik geen hamburgers maar liever een super mals stuk geroosterde kip aan bot.
Dit recept is voor de lekkerste krokante chicken wings, zoals je ze gewend bent uit de frituurpan, maar dan dus uit de oven!

Ingrediënten voor 6-10 kippenvleugels:
- 6-10 kippenvleugels
- 50 g paneermeel
- 3/4 tl zout
- 1/8 tl cayenne
- 1/2 tl paprika
- 1/8 tl grove peper
- boter (of olie)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Kwast de kip goed in met boter en haal ze door het paneer mengsel. De makkelijkste, beste en minst messy manier om te zorgen dat de kippenvleugels helemaal bedekt zijn, is door alles in een grote plastic zak goed door elkaar te schudden.
Bak de vleugels in 30-40 minuten gaar in de oven.