05-03-16

Kapucijners met gebakken appel en spekjes, overgoten met mosterd-stroopsaus


Kapucijners vind ik heerlijk. Omdat het zo'n eigen smaak heeft is het een perfect ingrediënt om andere eigen smaken mee te combineren. In dit recept zijn er dan ook 5 heel verschillende smaken gecombineerd, die heel goed samengaan, maar toch goed onderscheiden te proeven zijn.
Ik diende de kapucijners op, op een bedje van polenta en bakte er malse karbonades bij.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 g kapucijners, uitgelekt
- 60 g spekjes
- 1 kleine appel
- 30 g keukenstroop
- 20 g mosterd
- 1/2 el olijfolie

Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd hem in blokjes.
Bak de spekjes aan in een droge koekenpan, en voeg als er voldoende vet is vrijgekomen de appel-blokjes toe.
Voeg als de appel zacht wordt tot slot ook de kapucijners toe en warm deze goed op.
Maak de saus door de mosterd met de olie en de stroop te mengen.
Dien de kapucijners op en giet rijkelijk de saus erover!