22-03-16

Macaroni met gehakt en mascarpone tomatenroomsaus


Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst deze lekkere pasta wel weer! Macaroni is toch wel echt comfort food voor mij. Heerlijk met een lepel uit een diep bord een simpel gerecht eten, dat toch zo lekker kan zijn. Het liefst in combinatie met gehakt, met uitzondering van mijn favoriete macaroni gerecht dan: macaroni met ham en kaas en een grote kwak heinz of hela op het bord!
Maar goed. Ik had vandaag geen zin in keuken gepruts, maar wel in lekker en huisgemaakt eten. This is what happened...

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g gehakt
- 150 g champignons
- 1 kleine rode paprika
- 75 g mascarpone
- 200 g tomatenblokjes uit blik (met sap)

  • Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat bakvet in een pan en rul hierin zachtjes het gehakt met de paprika, wat zout en aardig wat peper.
  • Was de paprika, haal het steeltje eraf en de zaadlijsten eruit en snijd hem in blokjes. Was ook de champignons en snijd deze in plakjes.
  • Voeg als het gehakt gerult is de champignons en de paprika's toe en bak het voor 5 minuten.
  • Giet de tomatenblokjes bij de pan en voeg ook de mascarpone toe. 
  • Als de macaroni gaar is giet je deze af en hussel je deze door de mascarpone tomatensaus.

*Voeg voor wat meer pit wat chilivlokken toe aan de saus.