30-03-16

Zoete lichtpittige tomatensoep met paprika


Dat sommige fijne recepten voortvloeien uit foutjes, mislukkingen, toeval of minder fijne omstandigheden blijkt wel weer. Een paar weken terug maakte ik deze soep van overgebleven ingrediënten die we in huis hadden. Ik had toen helemaal niet verwacht dat het zo goed uitpakken.
Vandaag ben ik nog steeds niet helemaal fit, en dus besloot ik het nog een keer te maken, een foto te nemen en het recept met jullie te delen :)

Ingrediënten voor 1-2 personen:
- 425 g passata
- 125 g paprika
- 20 g bosuitjes, in ringetjes (4 stuks)
- 1/4 tl cayenne (of meer)
- 1/2 tl zout
- 1 tl (bruine) suiker of 1/4 tl steviadruppels

  • Haal het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunner ringen tot aan het donker groene gedeelte, waar de steeltjes hol worden.
  • Verhit een kleine hoeveelheid bakvet in een hoge pan met antiaanbaklaag, en fruit hierin de paprika. Als de paprika zacht wordt voeg je de passata en 2/3 van de bosuitjes toe. Laat het tenminste 5 minuten zachtjes doorwarmen en breng het vervolgens op smaak met het zout, wat peper, de suiker en cayenne.
  • Verdeel de soep over de kommen en en strooi de overige bosuitjes erover.