02-04-2016

Macaroni and cheese met ham ovenschotel


Een recept dat een heerlijk bord vol comfort food garandeert. Super makkelijk en zo op tafel. Heerlijk zacht maar toch intens van smaak door de zoete tomaten en kazen. Ik hou ervan!

Ingrediënten voor 3 personen:
- 175 g macaroni
- 1 teen knoflook
- 1 grote ui
- 150 g hamblokjes of smac
- 400 g tomatenblokjes
- 75 g geraspte kaas
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 g mozzarella

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui, pers de knoflook en fruit beide zachtjes aan in een koekenpan tot zacht.
  • Voeg de ham- en tomatenblokjes toe aan de pan en breng het op smaak met zout en peper.
  • Roer de mozzarella nu erbij tot het goed opgenomen is in de tomatensaus en schep tot slot de macaroni erdoor. Breng het eventueel opnieuw op smaak.
  • Schep het geheel in ovenschaal, bestrooi het met de geraspte kaas en zet het voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten