30-04-16

Pasta Alfredo met champignons en spinazie (lichter)


Pasta Alfredo heeft zijn naam te danken aan de man die het in 1914 voor het eerst maakte: Alfredo di Lelio. Het wordt traditioneel gemaakt met een brede lintpasta die fettuccine genoemd wordt. Verder wordt er boter en Parmezaanse kaas aan toegevoegd, and that's basically it. Door de jaren heen zijn mensen er natuurlijk wel wat meer dingen aan gaan toevoegen en is er inmiddels een breed scala aan Alfredo recepten beschikbaar.
Dit recept is een lichte variant van de pasta Alfredo, met spinazie en champignons. Het is bij uitstek een van mijn favoriete comfort pasta's. Hoewel de boter alleen maar gebruikt wordt om de kip in te bakken, smaakt deze lichtere versie net zo romig en kazig als de traditionele pasta Alfredo. Verschil is dat je jezelf bij dit recept ongegeneerd een tweede keer kunt opscheppen! Ik heb het zelfs gepresteerd 1 1/2 keer zoveel als voor 1 persoon gerekend in dit recept weg te werken...

Ingrediënten voor 2 personen:
- 275 g champignons
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml kippenbouillon
- 3 el zuivelspread
- 4 1/2 el geraspte Parmezaan
- 115 g bladspinazie
- 150 g fettucine (tagliatelle of een andere lintpasta kan natuurlijk ook)

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en bak deze voor circa 5 minuten in een pannetje met hete boter en wat zout en peper.
  • Hak de knoflook fijn en bak deze na de 5 minuten een minuutje mee.
  • Draai het vuur laag en voeg de bouillon zuivelspread en Parmezaan toe en laat de kaas in ongeveer 3 minuutjes smelten.
  • Voeg de spinazie toe en als deze geslonken is de gare pasta.