20-04-2016

Broccolisoep met ei


Wat kan simpel toch goed smaken. Weer een recept in de trant van creatief-met-restjes. Gekookte eitjes en broccoli zijn enorm lekker samen en ik heb deze combinatie dan ook meer dan eens meegenomen naar school om restjes broccoli op te maken. Morgen en overmorgen hoef ik onverwacht echter geen lunch-to-go te maken, maar er was nog wel een halve broccoli waar wat mee gedaan moest worden.
Deze soep is heerlijk licht omdat er verder geen room, bindmiddel of andere koolhydraat- of vetrijke ingrediënten in verwerkt zijn. Desondanks is ie wel stevig en niet waterig! Eventueel kun je de soep wel opleuken door er wat croutons door te doen. De soep is perfect als lunch met een broodje erbij, maar kan ook prima bij het avondeten als voorgerecht of gewoon als hoofdmaaltijd met wat stokbrood gegeten worden!

Ingrediënten voor 2 kommen soep:
- 200 g broccoli
- 1/2 ui
- 1 ei
- 300 ml kippenbouillon
- 1 grote knoflookteen

  • Snijd de broccoli in kleinere delen, de ui in ringen en pel en halveer de knoflookteen. Kook alles voor ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon met een deksel op de pan.
  • Kook tegelijkertijd ook het eitje in ongeveer 10 minuten hard.
  • Vis na 10 minuten de knoflook uit de bouillon, pureer de rest, breng dit eventueel extra op smaak met zout en peper en warm het opnieuw zachtjes op.
  • Pel intussen de ei en prak deze fijn met een vork.
  • Verdeel de soep over de kommen en strooi er de geprakte ei over.

*1 portie geeft 95 calorieen en maar 11 koolhydraten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten