08-03-16

Tagliatelle met curry saucijzen in een volle saus


Een heerlijk recept met een diepe, volle, zoete en mild kruidige smaak. Ik ben dol op curry, maar het moet wel echt hela curry zijn. Ik denk niet dat in dit recept een andere curry gebruikt moet worden, maar wees vrij om te experimenteren. Koken leer je door je eigen smaak te ontdekken en zelf dingen uit te proberen. Mijn advies is dan ook eigenlijk om niet te veel te kijken naar de exacte hoeveelheden die een receptje dat je wilt maken aangeeft. Door zelf met kruiden en hoeveelheden te spelen leer je veel beter zelf wat voor verschil een verschil kan maken in smaak!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 saucijzen
- 1 teen knoflook
- snufje djahé
- 1/2 ui
- 1 grote (vlees-)tomaat
- 250 gezeefde tomaten
- 3-4 el hela curry
- 1 el kappertjes
- 1 el gedroogde of 2 el verse peterselie

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat vet in een pan en bak hierin de saucijzen rondom aan en doe de deksel op de pan terwijl je de volgende stappen onderneemt.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en voeg ze toe aan de saucijzen.
Snijd de tomaat in blokjes, hak de peterselie en zet beide opzij.
Als de saucijzen gaar zijn vis je ze uit de pan en snijd je ze in plakken. Voeg ze samen met de passata, curry en de kappertjes toe aan de pan en roer het goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met een klein snufje djahé, de helft van de peterselie en zout en peper.
Dien de saus op met de tagliatelle en verdeel de overige peterselie over de borden na het opscheppen.