16-03-16

Quesadillas met kaas en pittig gehakt en guacamoledip


Vriendlief wilde wel eens quesadillas eten, en zo gewild: zo geschiedde. Hoewel quesadillas over het algemeen in een pan gemaakt worden, deed ik het in de oven. Net zo makkelijk, scheelt een hoop afwas, en je kunt er dan meerdere tegelijk maken.

Ingrediënten voor 2 quesadillas:
- 4 tortilla wraps
- 225 g gehakt
- 125 g mozzarella en/of hüttenkäse
- 3 bosuitjes
- 75 mais
- 1 tl paprikapoeder
- 1 pepertje / 1 tl sambal
- 1 teen knoflook
- snuf komijn
- geraspte kaas

Ingrediënten voor circa 1 cup guacamole:
- 1 avocado
- 1 tl limoensap
- 1 knoflookteen
- 1 tl koriander
- 1 kleine tomaat
- 1/2 komijn
- 1 tl sambal
- 20 g ui

De quesadillas

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Verhit wat olie in een pan en bak hierin de knoflook met het pepertje of de sambal, en rul het gehakt. Voeg de kruiden toe en breng het verder op smaak met zout en peper.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen.
  • Als het gehakt gaar is draai je het vuur zachter en voeg je het mais en de bosuien toe.
  • Leg twee tortilla wraps op een bakplaat en snijd de mozzarella in plakken. Beleg de wraps met de kaas, schep het gehaktmengsel erover, strooi wat kaas er boven op en dek dit af met nog een tortilla-wrap.
  • Bak de quesadillas in 8-10 minuten gaar in de oven, en wissel de platen halverwege even om, voor het geval je oven op sommige plekken wat sterker verwarmt.


De guacamole

  • Snijd de tomaat in blokjes en gooi de zaadjes en het vocht weg. Snipper de ui en pers de knoflook. Pureer alle ingrediënten door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra van de genoemde kruiden toe.


En dan nu dippen maar!