06-03-16

Zoete pompoenwafels


Pompoen is in huize 'ons' super geliefd, en ik probeer er dan ook regelmatig nieuwe dingen mee uit. Pompoen is natuurlijk niet alleen lekker voor bij het avondeten, er valt veel meer lekkers voor andere momenten van de dag mee te maken! Zo is pompoen ook meer dan geschikt voor zoete baksels, en dat is natuurlijk leuk, want pompoen is ook nog eens super gezond! Zoete maar gezonde baksels = liefde natuurlijk.
Dit recept voor heerlijke vanille wafels met een beslag van pompoen is super makkelijk. Gewone wafels maken kost mij vaak zelfs meer gedoe en geklieder. Deze wafels werden heerlijk stevig aan de buitenkant, en bleven van binnen mooi zacht, maar niet kleverig!
Probeer het zelf, het is te simpel en lekker om het als pompoenliefhebber niet te proberen!

Ingrediënten voor 4 wafels:
- 225 g pompoen
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- 50 g bruine suiker
- 100 g zelfrijzend bakmeel (100 g bloem + 3 g bakpoeder)
- 1 tl vanille
- 1 el margarine

Snijd de pompoen met schil in al in blokjes en kook het zacht in ongeveer 8 minuten. Spoel de blokjes als ze zacht genoeg zijn om in koud water en laat ze uitlekken.
Pureer vervolgens de pompoenblokjes samen met het ei, de margarine en de vanille. Dit kunt je machinaal doen, maar ook door het door elkaar te prakken met een vork.
Verwarm het wafelijzer of de oven, afhankelijk van waarin je gaat bakken, en vet het ijzer of de vorm waarin je gaat bakken in. (Mijn wafelijzer heeft 5 standen, en ik zette hem op 4.)
Voeg nu een snufje zout, de suiker, het kaneel, de bloem en eventueel een mespuntje gemberpoeder toe, en mix het tot er een relatief egaal beslag is ontstaan.
De wafels hadden in mijn ijzer circa 3 minuten nodig.
Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over en genieten maar!

*De pompoenpitten ga je natuurlijk niet weggooien. Ze zijn heerlijk om zelf te roosteren! Lees hier hoe het moet.