11-06-16

Gebraden kip met verse kruiden en paddenstoelen in witte wijn



Ingrediënten voor 2 personen
- 2 sjalotjes
- 2 kipfilets
- 50 g spekjes
- 1 teen knoflook
- 150 ml witte wijn
- 250 g paddenstoelenmix
- 2 takjes tijm
- paar takjes rozemarijn

  • Bak de spekjes aan in een droge koekenpan tot ze wat krokanter worden, haal ze uit de pan en zet het opzij.
  • Schroei de kip rondom dicht in het vet van de spekjes. Haal de kip uit de pan en zet het opzij.
  • Bak nu de knoflook, sjalotjes en paddenstoelen voor ongeveer 2 minuten, blus het af met de wijn en leg de kip, spekjes en de kruiden in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel op laag vuur 15-20 minuten zachtjes door pruttelen.
  • Breng het eventueel extra op smaak met zout en peper, garneer het met wat kruiden en geef er gekookte aardappels of krieltjes bij.