19-11-16

Koreaanse pittige, zoete sesamkip


Deze heerlijke Koreaans bereide kip is een van mijn favorieten. Het is helemaal niet moeilijk te maken. Voor de echte authentieke Koreaanse smaak zijn de echte Koreaanse chili vlokken gochugaru nodig. Deze vlokken zijn bij veel toko's te verkrijgen, en liggen dan vaak bij de Koreaanse producten of de kruiden afdeling. Het gerecht is verrukkelijk met de Koreaanse vlokken, maar geen zorgen, met gewone chili vlokken is het ook echt smullen!

Ingrediënten voor 3 personen
- 450 g kipfilet
- 2 el gochugaru (of gewone chili vlokken)
- 1 tl maizena
- 2 el sojasaus
- 1 el rijst azijn (of gewone azijn)
- 1 tl verse gember
- 1 1/2 el honing
- 1 el sesamzaad

  • Snijd de kip en stukjes, dep het vlees droog en schep het om met de chili vlokken en de maizena, tot de kipstukjes helemaal bedekt zijn. 
  • Verhit wat neutrale olie in een pan en bak hierin de kip rondom aan. Schep de kip aan de pan als het voor ongeveer 80% gaar is en zet het opzij.
  • Voeg nu de sojasaus, azijn, gember en honing toe en laat het voor 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg als de saus in de pan wat dikker geworden is de kip weer toe aan de pan en bak deze nu helemaal gaar.
  •  Roer tot slot de sesamzaadjes door de pan, dien de kip op en maak het af met wat ringetjes lente ui.