21-08-2016

Cakeachtig en zoet maisbrood


Met maismeel kun je de lekkerste dingen maken. Echt vaak gebruik ik het zelf echter niet, en een zak in de voorraadkast raakt al snel vergeten. Omdat het zonde is te wachten tot het over datum is, kun je er dit heerlijke maisbrood mee bakken.
Vandaag is het een kille zondag. Het waait sinds gisteravond al erg hard, en vanaf vanochtend zijn daar ook nog eens stortbuien bijgekomen. Hoewel het niet mijn favoriete weer is, is het wel het perfecte weer om wat heerlijks in de oven te bakken. Terwijl het buiten flink tekeer gaat vult de kamer zich met de lekkere geur van het zoete maisbrood. Daarbij is zo'n stukje warm brood nog lekkerder wetende dat je binnen lekker droog zit en het weekend is!

Ingrediënten voor 8 stukken:
- 275 g polenta (maismeel)
- 1 ei
- 25 g suiker
- 1/2 tl zout
- 360 ml melk
- 15 g boter, gesmolten
- 2 tl bakpoeder

  • Mix de polenta, het ei, de suiker, het zout, de melk en de boter goed door elkaar en laat het mengsel een half uur rusten terwijl de oven voorverwarmd tot een temperatuur van 210 graden
  • Roer met een garde het mengsel los, voeg het bakpoeder toe en roer het goed door elkaar.
  • Giet het beslag in een ingevette ovenbestendige bakvorm (10x10cm bijvoorbeeld) en bak het brood voor circa 25-35 minuten, tot een satéprikker er na het insteken weer droog uitkomt.
  • Laat de vorm 5 minuten afkoelen. Haal de zijkanten van het brood los van de vorm en kiep hem vervolgens om op een bord of plank. Serveer warm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten