26-08-2016

Grieks gekruid gehakt met olijven, feta en rijst


Hoewel Aziatisch eten bij uitstek favoriet is, vind ik Grieks eten op zijn tijd ook heerlijk. Ik kan dan ook echt genieten van eten bij een goede Griek. Toen Partner Elf met het kookverzoek "iets Grieks" kwam, duurde het niet lang voor ik met het volgende recept kwam.
Veel Griekse gerechten nemen net wat meer tijd in beslag. Dit recept echter kent de typisch Griekse smaken door de kruiden en specerijen die gebruikt worden. En dat dan met feta, tomaten en olijven, mmm... Er is met dit recept geen 'uitgebreide' kooksessie nodig om culinair van heerlijk 'Grieks' eten te kunnen genieten. Eigenlijk is het alleen maar een hoop lekkers bij elkaar gooien en genieten maar.

Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 1 1/2 tl oregano
- 1 tl peterselie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- snuf kaneel
- 1/4 tl tijm
- 1 tl paprika
- 325 g gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 50 g feta
- 75 g groene olijven
- evt. een pepertje voor wat pit
- rijst naar wens

  • Mix alle kruiden door elkaar in een schaaltje, halveer de olijven, verkruimel de feta en snijd de tomaten in plakjes. Zet het op zij voor later.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en pers de knoflook en fruit beide (met een gehakt pepertje) in een ruime pan in wat olie. Voeg zodra de ui glazig wordt het gehakt gevolgd door de kruiden toe en rul het.
  • Voeg als de rijst bijna gaar is de olijven toe aan het gehakt.
  • Serveer het gehakt met de rijst, en verdeel de feta en plakjes tomaat over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten