16-08-16

Pasta met zoete aardappel roomsaus, spek en champignons


Met dit herfstachtige weer krijg ik wat meer zin in onder andere simpele pasta maaltijden, champignons en zoete aardappel. Die drie gecombineerd zouden dus de beste remedie zijn tegen het donkere weer. Ondanks het gemak waarmee je deze pasta op tafel tovert is hij heerlijk. De zoete aardappel, het ontbijtspek, room en nootachtige kastanjechampignons gaan uiterst goed samen. Klaar voor een heerlijk bordje vol comfortfood?

Ingrediënten voor 2 personen:
- 175 g pasta
- 80 g zoete aardappel (wit)
- 75 g ontbijtspek
- 250 g kastanje champignons
- 50 ml room
- 50 ml melk
- 1/8 tl (witte) peper
- 1/4 tl rozemarijn


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de zoete aardappel en snijd een stuk a 80 g af. Pureer dit met de room en melk, breng het op smaak met zout, witte peper en rozemarijn en zet het opzij.
  • Snijd het spek in reepjes en bak deze droog in een koekenpan.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe als het spek krokant begint te worden en er voldoende bakvet is vrijgekomen.
  • Voeg als de champignons gaar zijn, direct de afgegoten pasta toe, roer het door en voeg vervolgens ook de saus toe. Warm het geheel kort door, breng het op smaak en serveer direct, zodat de champignons niet te slap worden.