29-08-16

Gegratineerde macaroni schotel met ham, kaas en ei


Een simpele, maar heerlijk ovenschotel, die zo klaar is na een drukke dag! Eventueel kan er in plaats van kerrie ook voor een ander kruid gekozen worden, zoals (verse) peterselie, of paprika poeder en wat chili.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g macaroni
- 3 gekookte eieren
- 120 ml kookroom
- 120 g geraspte kaas
- 6-8 plakken ham
- kerrie
- peper

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de eieren hard in circa 8-9 minuten.
  • Giet de macaroni af en roer de kookroom erdoor en pel de eieren en snijd ze in dunne plakjes.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/4 van de macaroni. Verdeel hier 1/3 van de ham over, 1/3 van de plakjes ei, wat zout, peper en kerrie en tot slot 1/4 van de kaas. Herhaal dit nog twee maal.
  • Verdeel nu de laatste macaroni over de bovenste laag en strooi de laatste kaas erover. Zet de schaal dan circa 20 minuten in de oven.