27-02-16

Pittige pizza HawaiiEen bodem van een pak brooddeeg maken is niet zo lastig, een kant en klare bodem kopen is simpel, een gehele pizza kopen is makkelijker en er een bestellen is al helemaal zo gedaan. De gehele pizza van top tot teen zelf maken is echt veel leuker, lekkerder en helemaal niet zo moeilijk en veel werk als dat je zou verwachten. Een bodem maken is zo gedaan, en de meeste ingrediënten hebben de meeste huishoudens gewoon al in huis. De bodem maken en beleggen kostte in totaal zo'n 20 minuten, dus van begin tot op het bord nam in totaal zo'n 45 minuten in beslag. Das best te overzien toch?
Nou goed, dan nu over de pizza zelf. Je kunt de pizza natuurlijk belegen zoals je zelf wilt. Ik zelf ben niet echt een pizza Hawaï fan moet ik toegeven, deze zelf gemaakte daarentegen vind ik werkelijk verrukkelijk. Het pepertje voegt zoveel toe dat ik mis aan een regular Hawaï pizza. Beleg hem zoals je wenst, maar deze pittige pizza Hawaï is zeker het proberen waard!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 285 g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 5 g gedroogde gist
- 1 flinke el olijfolie
- 8 plakken ham, in stukjes
- 70 g tomatenpuree (met wat zout en peper)
- geraspte kaas
- ananas-schijven, in de lengte gehalveerd
- 3 kastanjechampignons, in plakjes
- pepertje, in ringetjes

Zeef de bloem boven een schoon werkvlak (of in een kom of keukenmachine) en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het suiker, zout, de olijfolie en 185 ml lauw water en laat het mengsel even rusten.Giet het vervolgens in het kuiltje en kneed het met schone handen (of in de machine) tot een soepel, verend deeg. Vorm een bal en laat het deeg circa 10 minuten rusten.
Als je het deeg later wilt gebruiken verdeel je het in twee ballen, wikkel je het in plastic folie en bewaar je het in de koelkast of vriezer.
Wanneer je de pizza's gaat maken verwarm je de oven voor op 220 graden met een platte bakplaat erin
Verdeel het deeg in tweeën en rol en druk het tot twee pizza's op een met meel bestoven ondergrond.
Haal de plaat uit de oven en leg de pizza's erop. Bedek ze vlug met de tomatenpuree, ham, ananas , champignons en peper-ringetjes, en strooi er tot slot geraspte kaas en wat oregano over.
Bak de pizza's in 10-14 minuten gaar.